Oulu

Muut museot ja näyttelyt

Oulun Automuseo

Oulun Automuseossa autoilu otetaan tosissaan, sillä museo muistuttaa ylhäältä katsottuna A-Fordin rengasta. Museon suojissa säilytetään toinen toistaan komeampia ajoneuvoja. Vanhimmat niistä ovat 1910-luvulta. 50 ajoneuvon lisäksi esillä on muun muassa konepyöriä, palokalustoa sekä erilaisia moottoreita ja pienoismalleja.

Oulun Automuseo

Eläinmuseo

Hetkinen kuluu eläinmuseon lajeja opetellessa. Kokoelmiin kuuluu noin 2 miljoonaa selkärangatonta eläintä ja 50 000 näytettä selkärankaisista eläimistä. Pohjoisuus kuvastuu vahvasti Oulun yliopiston eläinmuseon yleisölle avoimesta näyttelystä.

Eläinmuseo

Huttukylän museo

Nykyään peltoja reunustavat valkoiset traktorin munat, mutta mitä oli ennen? Kiimingin Huttukylän museoon on kerätty jälkipolville ihmeteltäväksi maatalouteen liittyvää käyttöesineistöä. Museorakennuksena on vuonna 1845 rakennettu vilja-aitta, joka muodostaa viiden muun aitan kanssa Runttilan museoaittaryhmän.
Huttukylän museo 

Oulunsalon kotiseutumuseo

Talonpoikaistyyliseen sisustukseen ja kodintekstiileihin vinkkejä kaipaavien kannattaa suunnata Oulunsalon kotiseutumuseoon. Museo kertoo 1900-luvun alun elämästä maatalouspitäjässä, jossa lisäansioita kerättiin merikalastuksella. Osa rakennuksista on yli 200 vuotta vanhoja.
Oulunsalon kotiseutumuseo  

Kasvimuseo

Peruskoulun kasvikansion keräys on pientä näpertelyä, jos sitä verrataan Oulun yliopiston kasvimuseon puolen miljoonan näytteen kokoelmaan. Tieteelliset kasvi- ja sienikokoelmat eivät vain kerää pölyä, vaan tallennettua tietoa käytetään apuna esimerkiksi kaavoituksessa, luonnonsuojelussa ja ympäristön tilan seurannassa.

Kasvimuseo

Geologinen museo 

Geologisessa museossa selviää, miksi tulivuoret syöksevät laavaa. Yli 12 000 näytteestä esillä on noin 2 700. Edustettuina ovat muun muassa eri kivilajit ja mineraalit sekä koru- ja rakennuskivet. Oulun yliopiston museon erikoisuus on lakkafilmitekniikalla valmistetut maalajirakennetaulut.

HUOM! Geologinen museo on tällä hetkellä suljettu uudelleenjärjestelyjen vuoksi.
Geologinen museo

Oulun linnan kellari

Valleja ja kivikellarin perusta on enää jäljellä 1600-luvulla kukoistaneesta Oulun linnasta. Suuressa Pohjan sodassa tuhoutuivat puurakenteet ja myöhemmin samalla vuosisadalla loput hoiteli salama sekä varastoidun mustaruudin räjähdys. Linnan historiasta kertoo kellarin pienimuotoinen näyttely.
Oulun linnan kellari
 

 

 

 

Museot & Näyttelyt

Kulttuuria