Oulu

Lumo Light Festival Oulu

17.11.-6.12.2017

Lumo Light Festival Oulu

Oulu täyttyy viidettä kertaa valoista, väreistä ja unohtumattomista elämyksistä, kun Lumo-valofestivaali levittäytyy kaupunkiin 17.11.-6.12.2017.

Festivaali tuo vuoden pimeimpään aikaan valoa kansalle ja tarjoilee pysähdyttäviä näkymiä, outojakin ilmestyksiä ja toteutuksia, jotka saavat meidät katsomaan ympäristöämme uusin silmin. Teemana on Kohtaamiset – nykyisyydessä, menneisyydessä, virtuaalimaailmassa.

Festivaalin painopiste on ensimmäisenä viikonloppuna 17.–19.11., jolloin suurin osa eurooppalaisten vierailevien taiteilijoiden teoksista on nähtävillä. Pääosa teoksista on tällä kertaa esillä Oulun ydinkeskustan läheisyydessä.

Valofestivaalin ohjelmaa jatkuu aloitusviikonlopun jälkeen aina Suomen syntymäpäiväviikkoon 6. joulukuuta asti. Lumon päätösviikko on osa Oulun Suomi 100 -juhlaohjelmaa, jota hallitsevat sinivalkoisten sävyjen värit.

Lumo-festivaali jättää tälläkin kertaa myös pysyviä jälkiä muualle kuin muistoihin. Ohjelmassa on pysyviä valaistuksia, jotka jäävät elämään, vaikka Lumon valot sammuvatkin.

Kulttuuria

Tapahtumat