Oulu

Itsenäisyyspäivä ja Suomi 100 vuotta -syntymäpäiväviikko Oulussa

Itsenäisyyspäivä 6. joulukuuta 2017 huipentaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden. Suomen syntymäpäiväviikkoa vietetään Oulussa 1.-6. joulukuuta. Juhlavuosi on ainutkertainen maamme historiassa, joten kaikki juhlinta sen kunniaksi on tervetullutta.

Syntymäpäiväviikon ohjelmassa muun muassa Suomi-luistelu, Luminous Finland 100 -valoteos, Nuorten itsenäisyyspäiväjuhla, Etkot Oulun pääkirjastolla ja paljon erilaisia näyttelyitä.  

Valtakunnallinen Suomi 100 -juhla järjestetään Ouluhallissa 2.12. ja se tulee Yleltä suorana lähetyksenä kello 19 alkaen. Arvokas kutsuvierastilaisuus on musiikillinen matka suomalaisen luonnon, uuden teknologian ja sukupolvien kohtaamisen teemoihin tanssin, akrobatian ja visuaalisten elämysten keinoin. Juhlaa kunnioittavat läsnäolollaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio. 

Itsenäisyyspäivä 6.12. koostuu niin perinteisestä ohjelmasta, mutta myös ainutkertaisista hetkistä. klo 11.30 järjestään Kunniavartio Oulun hautausmaan muistomerkeillä. Kunniavartion toteutus on ainutlaatuinen – sankarihaudalla seisoo samanikäinen mies kuin vainaja oli kaatuessaan.  Juhlavuoden huipennus, Ajankulkue, toteutetaan yhdessä satojen vapaaehtoisen kanssa, ja kaikki ovat tervetulleita seuraamaan kulkuetta keskustan katujen varsille. Kulkue lähtee liikkeelle klo 15 kaupungintalon edustalta, johon se myös päätyy. Kaupungintalon edustalla kuullaan kulkueen jälkeen sanat satavuotiaalle Suomelle ja lauletaan yhdessä Maamme-laulu. Tapahtuma päättyy ilotulitukseen.

Oulun kaupunki

Tapahtumapalvelut

PL 42, Hallituskatu 5A (tapahtumatalo)

90015 OULUN KAUPUNKI

gsm +358 (0) 50 361 7924

www.ouka.fi/suomi100

www.suomifinland100.fi

Kulttuuria

Tapahtumat