Pohjoiset kokemukset

Oulun seudun erityisyys kumpuaa sen pohjoisesta sijainnista. Seudun luonnon neljä vuodenaikaa ja vierellä oleva meri muuttavat ympäristöä ihmeellisellä tavalla. Kesällä nautitaan helteisistä säistä ja keskiyön auringosta, syksyllä puut ja kasvit värjäytyvät keltaisen, punaisen ja ruskean kauniisiin sävyihin. Talvella luonto peittyy valkoisen lumipeitteen alle ja taivalla loistelee revontulet, kunnes keväällä luonto jälleen heräilee vehreään kukoistukseensa luminietoksien alta.

VisitOulu_F94I1200.jpg

Pohjoisia kokemuksia voi Oulun seudun luonnon monimuotoisuuden ansiosta kokea lukemattomilla eri tavoilla ympäri vuoden. Elämyksiä voi kokea esimerkiksi kaupungin sykkeessä, jäätyneen meren kannella, tunturiluonnossa ja hiekkarannoilla. Tutustu teemoihimme ja löydä oma tapasi kokea Oulun seutu!

Pohjoiset kokemukset:

Perämeren kesä

Kesällä Oulun seudun hiekkarannoilla aurinkoa ottaessaan ei heti uskoisi, että meri on ollut paksun jääkerroksen peitossa vain muutamia kuukausia aiemmin. Oulun seudun pohjoinen sijainti ei kuitenkaan tarkoita kylmää säätä ympäri vuoden, vaan kesä-elokuussa alueen lämpötilat hipovat usein hellelukemia, eikä merivesikään ole kylmää! Tämä saa ihmiset kerääntymään veden äärelle aurinkoa ottamaan, piknikille, rantaravintoloihin sekä kesäisten vesiaktiviteettien pariin.

Pohjoiset kokemukset:

Villi erämaa

Pohjoisen luonnon eksotiikka on parhaimmillaan siellä, missä se näyttäytyy puhtaassa ja koskemattomassa muodossa. Oulun seudun luontokohteet kansallispuistoineen ovat läpileikkaus pohjoisen luonnon monimuotoisuudesta: voit löytää jääkauden muovaamia jäkälän peittämiä harjuja, ikiaikaisia tarumetsiä, kilometreittäin hiekkarantaa, korkeita tuntureita, satojen tuhansien lintujen asuttamia kosteikkoalueita ja vehreitä puistoja lähellä kaupungin keskustaa.

Pohjoiset kokemukset:

Lapsiperheen Oulun seutu

Oulun seutu on helposti saavutettava matkailualue, jossa tekemistä ja näkemistä olisi vaikka kuinka monelle reissulle. Kaupungista pääsee kätevästi poikkeamaan vaikkapa Suomen eteläisimmälle tunturialueelle tai jääkauden muovaamalle harvinaiselle luontoalueelle. Kaikissa seudun kohteissa on kätevä pistäytyä esimerkiksi Oulun reissun yhteydessä ja ne toimivat hienosti myös yksittäisinä matkakohteina. Kaikkiin kohteisiin on helppo matkustaa omalla tai vuokra-autolla sekä paikallisbusseilla.

Pohjoiset kokemukset:

Oulun kaupunkikulttuurin sykkeessä

Oulun kulttuurielämä ei seisahdu paikoilleen koskaan, vaan kaupungissa on lähes aina jokin tapahtuma tai tilaisuus, minne mennä nauttimaan mieleisestään kulttuurista. Kaupungissa järjestetään kaikkea metallifestivaaleista sinfoniakonsertteihin ja monitaiteellisiin tapahtumiin. Kaupunkikulttuurin lisäksi Oulun moninaiset liikuntamahdollisuudet tekevät myös aktiivisemmasta lomasta nauttimisen helpoksi.

Pohjoiset kokemukset:

Kokousten Oulun seutu

Oulun seutu tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisten kokousten, kongressien, koulutusten ja tapahtumien järjestämiseen. Kokoustoimijamme pystyvät vastaamaan tarpeisiisi, olitpa järjestämässä pientä palaveria tai suurta kansainvälistä kongressia. Kannattaa kääntyä puoleemme jo tilaisuuden varhaisessa suunnitteluvaiheessa, sillä kauttamme saat apua esimerkiksi sopivan tilan kartoitukseen, tarjoilujen, kuljetusten ja oheisohjelmien järjestämiseen sekä tilaisuutesi markkinointiin.

Pohjoiset kokemukset:

Jäätynyt meri

Oulun seudun vesialueiden erityispiirre on se, että vesi jäätyy aina talven ajaksi. Jää tekee maisemasta ihmeellisen näköisen: ympärillä ei näy välttämättä mitään muuta kuin valkoista! Jää on Oulun seudun merialueillakin kantavaa ja sen päällä voi liikkua keskitalvella tammi-maaliskuussa monilla kulkuvälineellä aivan kuten maan päälläkin. Aina kannattaa kuitenkin varmistaa, että jää on kantavaa!