VisitOulu_Kesa_Final-(5-of-15).jpg

Villi erämaa

Pohjoisen luonnon eksotiikka on parhaimmillaan siellä, missä se näyttäytyy puhtaassa ja koskemattomassa muodossa. Oulun seudun luontokohteet kansallispuistoineen ovat läpileikkaus pohjoisen luonnon monimuotoisuudesta: voit löytää jääkauden muovaamia jäkälän peittämiä harjuja, ikiaikaisia tarumetsiä, kilometreittäin hiekkarantaa, korkeita tuntureita, satojen tuhansien lintujen asuttamia kosteikkoalueita ja vehreitä puistoja lähellä kaupungin keskustaa.

 VISIT_OULU_SUMMER_HIRES_FINAL-(40-of-44).jpg

Neljä vuodenaikaa muuttavat luontoa ihmeellisellä tavalla

Lämmin kesä herättää Oulun seudun villin erämaan kylmän talven jälkeen kukoistukseensa, jolloin puiden, kukkien ja kasvien väriloisto on harvinaislaatuinen näky. Syksyllä luonto värittyy upeilla keltaisen, punaisen ja ruskean sävyillä, jota sanotaan ruskaksi. Talvi peittää luonnon valkoisiin luminietoksiin, joka korostaa arktisen luonnon ihmeellistä kontrastia. Keväällä kaikkoavan talven jälkien alta luonto rupeaa jälleen nousta täyteen loistoonsa, jolloin kasvien, kukkien ja puunlehtien nopeaa kasvua on mukavaa seurata kesää odotellessa. Oulun seudun villissä erämaassa luonnon huippuhetkistä voi siis nauttia ympäri vuoden!

 VisitOulu_F94I9698.jpg

Jokamiehenoikeus on paras tapa kokea villi erämaa omatoimisesti

Kaikilla Oulun seudun julkisilla luontoalueilla on mahdollista telttailla, retkeillä, uida vesistöissä, poimia marjoja ja sieniä sekä nauttia eväistä leirinuotion äärellä. Tämän mahdollistaa Suomen lainsäädännön ”Jokamiehenoikeus”, jonka nojalla kaikki voivat nauttia luonnosta omatoimisesti täysin maksutta, kunhan muistaa olla roskittamatta ja kunnioittaa luontoa, muita ihmisiä sekä yksityisalueita.

 

VISIT_OULU_SUMMER_HIRES_FINAL-(4-of-44).jpg

Villi erämaa

Koe villi erämaa Oulun seudulla

Pohjoiset kokemukset

Sinua saattaisi myös kiinnostaa...

Pohjoiset kokemukset:

Perämeren kesä

Kesällä Oulun seudun hiekkarannoilla aurinkoa ottaessaan ei heti uskoisi, että meri on ollut paksun jääkerroksen peitossa vain muutamia kuukausia aiemmin. Oulun seudun pohjoinen sijainti ei kuitenkaan tarkoita kylmää säätä ympäri vuoden, vaan kesä-elokuussa alueen lämpötilat hipovat usein hellelukemia, eikä merivesikään ole kylmää! Tämä saa ihmiset kerääntymään veden äärelle aurinkoa ottamaan, piknikille, rantaravintoloihin sekä kesäisten vesiaktiviteettien pariin.