image1.jpg

Jäätynyt Meri

Oulun seudun vesialueiden erityispiirre on se, että vesi jäätyy aina talven ajaksi. Jää tekee maisemasta ihmeellisen näköisen: ympärillä ei näy välttämättä mitään muuta kuin valkoista! Jää on Oulun seudun merialueillakin kantavaa ja sen päällä voi liikkua keskitalvella tammi-maaliskuussa monilla kulkuvälineellä aivan kuten maan päälläkin. Aina kannattaa kuitenkin varmistaa, että jää on varmasti kantavaa!

VisitOulu_F94I9969.jpg

Jää on Oulun seudun talven avarin retkeilyreitti

Jäätynyt meri muodostaa helpon kulkuväylän Oulun seudun edustan saaristojen ja rannikon välille. Jääalueiden lähistöllä on monia laavuja ja makkaranpaistopaikkoja, minne on helppo tehdä talvinen eväsretki kävellen tai vaikka fatbikella pyöräillen.

thefrozensea.jpg

VisitOulu_F94I0830.jpg

Jos taas pidempi retki meren jäällä kiinnostaa, vievät Oulun seudun ohjelmapalveluyritykset matkailijat moottorikelkoilla ja muilla ajoneuvoilla jopa yön yli kestäville talvisafareille. Jäällä voi liikkua omatoimisesti myös hiihtäen, luistellen ja jopa autolla. Kalastamisesta kiinnostuneet voivat nauttia jäällä pilkkimisestä, jossa kalastetaan jäähän kairatun reiän läpi normaalia pienemmällä ongella.

VisitOulu_F94I0532.jpg

 

jäätynyt meri

Koe jäätynyt meri Oulun seudulla

Pohjoiset kokemukset

Saattaisit pitää myös tästä...

Pohjoiset kokemukset:

Perämeren kesä

Kesällä Oulun seudun hiekkarannoilla aurinkoa ottaessaan ei heti uskoisi, että meri on ollut paksun jääkerroksen peitossa vain muutamia kuukausia aiemmin. Oulun seudun pohjoinen sijainti ei kuitenkaan tarkoita kylmää säätä ympäri vuoden, vaan kesä-elokuussa alueen lämpötilat hipovat usein hellelukemia, eikä merivesikään ole kylmää! Tämä saa ihmiset kerääntymään veden äärelle aurinkoa ottamaan, piknikille, rantaravintoloihin sekä kesäisten vesiaktiviteettien pariin.