VISIT_OULU_SUMMER_HIRES_FINAL-(22-of-44).jpg

Oulun kaupunkikulttuurin sykkeessä

Oulun kulttuurielämä ei seisahdu paikoilleen koskaan, vaan kaupungissa on lähes aina jokin tapahtuma tai tilaisuus, minne mennä nauttimaan mieleisestään kulttuurista. Kaupungissa järjestetään kaikkea metallifestivaaleista sinfoniakonsertteihin ja monitaiteellisiin tapahtumiin. Kaupunkikulttuurin lisäksi Oulun moninaiset liikuntamahdollisuudet tekevät myös aktiivisemmasta lomasta nauttimisen helpoksi.

oulun_matkailu_keskusta_tori_tapahtumat-(57).jpg

Musiikkia, taidetta ja historiaa!

Oulun kesä on pullollaan erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi Suomen suurimpiin musiikkifestivaaleihin lukeutuva Qstock, Suomipop-festivaali, Ilmakitaransoiton MM-kisat, monitaiteelliset Oulun Juhlaviikot ja perinteikkäät Oulun Musiikkijuhlat. Tapahtumien kirjo on niin laaja, että jokaiselle löytyy varmasti omaan tyyliin sopiva tapahtuma. Oulun seudun museoihin ja historiallisiin käyntikohteisiin on koottu mielenkiintoisimmat nähtävyydet seudun historiasta ja nykypäivästä. Käy vaikka museo- ja tiedekeskus Luupin Pohjois-Pohjanmaan museossa tai Oulun Taidemuseossa, missä paikallishistoriaan ja taiteeseen on helppo tutustua. Oulussa on myös maineikas kaupunginteatteri, kesäteatteri sekä pienempiä teattereita, missä teatteriesityksistä, musikaaleista ja stand-upista voi nauttia monin tavoin.

VisitOulu_F94I6089.jpg

Aktiivinen loma hittilajien parissa

Oulu on muun muassa Suomen frisbeegolf-pääkaupunki sekä tunnettu pyöräilykaupunki, jossa on myös mainiot fatbike- ja lenkkeilyreitit, urheiluhallit sekä hyvät vesistöt koskenlaskuun, melontaan ja SUP-lautailuun. Uusina hittiaktiviteetteina Oulussa harrastetaan kiipeilyä ja pakopelejä, joissa pääsee haastaamaan itseään aivan uudella tavalla. Aktiivisen loman voi päättää vaikkapa kylpylän porealtaassa tai hieronnassa rentoutumalla.

VISIT_OULU_SUMMER_HIRES_FINAL-(29-of-44).jpg

Oulun kaupunkikulttuurin sykkeessä

Koe Oulun kaupunkikulttuuri

Pohjoiset kokemukset

Saattaisit pitää myös tästä...

Pohjoiset kokemukset:

Perämeren kesä

Kesällä Oulun seudun hiekkarannoilla aurinkoa ottaessaan ei heti uskoisi, että meri on ollut paksun jääkerroksen peitossa vain muutamia kuukausia aiemmin. Oulun seudun pohjoinen sijainti ei kuitenkaan tarkoita kylmää säätä ympäri vuoden, vaan kesä-elokuussa alueen lämpötilat hipovat usein hellelukemia, eikä merivesikään ole kylmää! Tämä saa ihmiset kerääntymään veden äärelle aurinkoa ottamaan, piknikille, rantaravintoloihin sekä kesäisten vesiaktiviteettien pariin.