Oulun seutu

Oulun seutu on helposti saavutettava matkailualue, jossa tekemistä ja näkemistä olisi vaikka kuinka monelle reissulle. Kaupungista pääsee kätevästi poikkeamaan vaikkapa Suomen eteläisimmälle tunturialueelle tai jääkauden muovaamalle harvinaiselle luontoalueelle. Kaikissa seudun kohteissa on kätevä pistäytyä esimerkiksi Oulun reissun yhteydessä ja ne toimivat hienosti myös yksittäisinä matkakohteina. Kaikkiin kohteisiin on helppo matkustaa omalla tai vuokra-autolla sekä paikallisbusseilla.

Matkustaminen

Oulun seudulle pääsee pitkänkin matkan päästä helposti lentäen. Oulun lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain ja sinne saapuu päivittäin kymmeniä lentoja Suomesta sekä ulkomailta. Lentoasemalla liikennöivät esimerkiksi Arctic Airlink, Finnair ja Norwegian, jotka tuovat matkustajat turvallisesti Ouluun muualta Suomesta, naapurimaista sekä kauempaa.

Lähempää matkustaville sopii juna tai bussi, joilla pääsee Ouluun lähes joka puolelta Suomea lyhyessä ajassa. Oulun seudulla liikkumiseen sopii vuokra-auto, kun taas Oulussa liikkuminen hoituu kätevästi pyöräillen tai paikallisbussilla.

  • Oulu – Capital of Northern Scandinavia
  • Syöte
  • Rokua Geopark
  • Kalajoki
  • Liminka
  • Vuokatti
  • Ukkohalla

Oulu – Capital of Northern Scandinavia

Pohjanlahden rannalla, Oulujoen suistossa sijaitseva Oulu on houkutteleva portti pohjoisen ainutlaatuiseen luontoon ja kaupunkikulttuuriin.

Syöte

Suomen eteläisin tunturikeskus Syöte koostuu kolmesta tunturiluonnon aarteesta: Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen laskettelukeskuksista sekä Syötteen kansallispuistosta.

Rokua Geopark

Aktiivisen ulkoilun ja hyvinvoinnin keskus, jonka jääkauden muovaamassa luonnossa riittää ihmeteltävää!

Kalajoki

Kalajoen hiekkasärkät muodostavat yhden Suomen pisimmistä hiekkarannoista: Kalajoki on purjelautailijoiden ykköskohde, jossa on mahdollista harrastaa myös muita vesiaktiviteetteja ja auringonpalvontaa mielin määrin.

Liminka

Suomen nuorin kunta on lintubongareiden ja lapsiperheiden suosikkipitäjä aivan Oulun vieressä!

Vuokatti

Vuokatissa on maailman suurin Angry Birds Activity Park, suosittu hiihto- ja laskettelukeskus sekä Teemu Selänteenkin suosima Katinkullan golfkenttä.

Ukkohalla

Ympärivuotisen Ukkohallan yli 20 rinnettä, 3 parkkia, Wakeboard- ja frisbeegolfradat sekä Kainuun upeimmat vaellusreitistöt tarjoavat lomariemua kaikenikäisille.

Oulun seutu:

Oulu – Capital of Northern Scandinavia

Oulu on Pohjois-Suomen suurin ja vanhin kaupunki, joka sijaitsee Pohjanlahden rannalla Oulujoen suistossa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Oulun perusti Ruotsin kuningas Kaarle IX vuonna 1605 ja 1800-luvulla kaupunki oli Suomen johtava tervanviejä. Nykyisin kaupunki on yli 200 000 oululaisen koti ja tuhansien kotimaisten sekä kansainvälisten loma- ja liikematkailijoiden suosikkikohde.

Oulun seutu:

Syöte

Suomen eteläisin tunturikeskus Syöte on suosittu erityisesti lapsiperheiden keskuudessa. Syöte tunnetaan kahdesta laskettelukeskuksesta. Monipuolinen Iso-Syöte valittiin vuoden 2012 hiihtokeskukseksi, ja Pikku-Syöte on kerännyt kiitosta etenkin lautailuparkeillaan. Syötteen kansallispuisto kutsuu talvisin hiihtämään sekä kesäisin vaelluksille ja maastopyöräilyretkille. Lisää mukavaa viihdettä Syöte-päiviin tuovat luonnonläheiset safarit.

Oulun seutu:

Rokua Geopark

Elämyksiä ja reippaita aktiviteetteja, hiljaisuutta, puhtautta ja ainulaatuista jääkauden muovaamaa luontoa lähellä Oulua. Oulujokilaakson, Rokuan ja Oulujärven muodostama Rokua Geopark on osa maailmanlaajuista UNESCO:n suojeluksessa toimivaa verkostoa. Geopark-nimikkeen voivat saavuttaa luonnoltaan geologisesti ainutlaatuiset kohteet. Rokua Geopark on maailman pohjoisin ja Suomen ainoa Geopark.

Oulun seutu:

Kalajoki

Kalajoki on Suomen merellisin matkailu- ja virkistäytymiskeskus. Meri ei missään muualla ole niin läsnä kuin Kalajoella. Vuodenajasta riippuen meri näyttää kävijälleen aina erilaiset kasvot. Kesällä ulappa kimaltelee houkuttelevasti auringon hehkussa, talvella loputon jäälakeus salpaa hengen.

Oulun seutu:

Liminka

Liminka on tunnettu erityisesti linnuistaan. Suomen upein lintuvesi Liminganlahdella tarjoaa unohtumattomia elämyksiä erityisesti syys- ja kevätmuuton aikaan. Liminganlahden luontokeskuksesta sekä Kukka- ja eläinpuisto Escurialista löytyy runsaasti mielenkiintoista tekemistä koko perheelle.

Oulun seutu:

Vuokatti

Ympärivuotisesti aktiviteetteja Vuokatissa - tule tutustumaan! Talvella Vuokatissa lasketaan Vuokatinrinteillä. Hiihtoladuille päästään ensilumenladulla lokakuusta lähtien - ja hiihtotunnelissa läpi vuoden. Angry Birds Activity Park Vuokatti tarjoaa seikkailuja kaikenikäisille.

Oulun seutu:

Ukkohalla

Ympärivuotisen Ukkohallan 17 rinnettä, 3 parkkia, Wakeboard-rata, frisbeegolf ja Kainuun upeimmat vaellusreitistöt tarjoavat lomariemua kaikenikäisille. Ski-In -kylän lomahuoneistossa ovat rinteet, järvimaisema sekä palvelut suoraan lomakotisi ovella. Upouudesta ja huippumonipuolisesta Ski-In -kylästä löytyy myös uusi keilahalli, ravintola sekä monipuolinen Wellness-keskus saunamaailmoineen.