VISIT_OULU_SUMMER_HIRES_FINAL-(19-of-44).jpg
Oulu – Capital of Northern Scandinavia

Oulu on Pohjois-Suomen suurin ja vanhin kaupunki, joka sijaitsee Pohjanlahden rannalla Oulujoen suistossa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Oulun perusti Ruotsin kuningas Kaarle IX vuonna 1605 ja 1800-luvulla kaupunki oli Suomen johtava tervanviejä. Nykyisin kaupunki on yli 200 000 oululaisen koti ja tuhansien kotimaisten sekä kansainvälisten loma- ja liikematkailijoiden suosikkikohde.

VISIT_OULU_SUMMER_HIRES_FINAL-(30-of-44).jpg

Oulu pitää sisällään modernin business- ja matkailukaupungin kulttuurielämää, kattavat ostosmahdollisuudet sekä pohjoisen luonnon arktista eksotiikkaa. Kaupungin erityisyys perustuukin siihen, että keskusta-alueiden vilinästä on helppo poiketa esimerkiksi vehreän puiston rauhaan, hiekkarannalle tai jäätyneelle merelle.

toripolliisi.jpg

VISIT_OULU_SUMMER_HIRES_FINAL-(18-of-44).jpg

Oulussa järjestetään vuosittain myös useita Suomen suurimpia musiikkifestareita ja taidetapahtumia, jotka rytmittävät kaupungin kulttuurielämää tehden Oulusta ympärivuotisesti vireän matkailukaupungin.

Ouluun pääsee helposti kaikista suunnista!

Ouluun pääsee pitkänkin matkan päästä helposti lentäen. Oulun lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain ja sinne saapuu päivittäin kymmeniä lentoja Suomesta sekä ulkomailta. Lentoasemalla liikennöivät esimerkiksi Arctic Airlink, Finnair ja Norwegian, jotka tuovat matkustajat turvallisesti Ouluun muualta Suomesta, naapurimaista sekä kauempaa.

Lähempää matkustaville sopii juna tai bussi, joilla pääsee Ouluun lähes joka puolelta Suomea lyhyessä ajassa. Oulun seudulla liikkumiseen sopii vuokra-auto, kun taas Oulussa liikkuminen hoituu kätevästi pyöräillen tai paikallisbussilla.

Oulu – Capital of Northern Scandinavia

Tutustu alueen palveluihin!

Oulun seutu

Saattaisit pitää myös tästä...

Oulun seutu:

Syöte

Suomen eteläisin tunturikeskus Syöte on suosittu erityisesti lapsiperheiden keskuudessa. Syöte tunnetaan kahdesta laskettelukeskuksesta ja kansallispuistosta, sekä hyvästä fat bike reitistöstä. Monipuolinen Iso-Syöte pitää sisällään Suomen pisimmän SnowParkin, Freeride rinteen,sekä lasten Lumimaan ja Pikku-Syöte on kerännyt kiitosta etenkin lautailuparkeillaan. Syötteeltä löytyy myös palkittua majoitusta, laadukkaan mökkitarjonnan lisäksi Pikku-Syötteen ja Iso-Syötteen huipuilla sijaitsevat hotellit. Hotelli Iso-Syöte tunnetaan maailmallakin Kotkanpesä- ja Aurora sviiteistään.