Sommar i Bottenviken

De varma sandstränderna i Uleåborgsregionen inbjuder till en sommar vid havet.

 

BEKANTA DIG NÄRMARE MED DETTA!

Välkommen till den lekfulla Uleåborgsregionen!

Regionen har ett enormt utbud av resmål och evenemang för barnfamiljer, som säkerligen uppskattas av både barn och föräldrar.

 

BEKANTA DIG NÄRMARE MED DETTA!

I pulsen på Uleåborgs stadskultur

Citylivet i Uleåborg stannar aldrig upp utan så gott som hela tiden är något evenemang på gång där man kan avnjuta kultur enligt smak.

 

BEKANTA DIG NÄRMARE MED DETTA!

VisitOulu samlar alla turist- och mötestjänster i Uleåborgsregionen!

Tillsammans med traktens arktiska natur gör de varje besök i området oförglömligt. Beundra norrskenen mitt i ett landskap av konstsnö, dansa ända till morgonen under sommarfestivalen, tillbringa en rofylld stadssemester med kafébesök och shopping, gör en utfärd till nationalparken i midnattssolens sken, skida på det isbelagda havet eller njut av en uppspelt familjesemester på sandstranden – allt detta och mycket mer hittar du i Uleåborgsregionen!

Arktiska upplevelser

Bekanta dig också med det arktiska upplevelsemålen i regionen!

Arktiska upplevelser:

Den arktiska vildmarken

Den nordliga naturens exotik är som bäst där man ser den i ren och orörd skepnad. Uleåborgsregionens utflyktsmål, inklusive områdets nationalparker, presenterar ett tvärsnitt av den arktiska naturens mångfald: man hittar lavtäckta åsar som istiden format, oförgängliga sagoskogar, kilometervis med sandstrand, höga fjäll, våtmarker med hundratusentals häckande fåglar och grönskande parker alldeles i närheten av stadskärnan.

Arktiska upplevelser:

Bottenvikens sommar

När man solar sig på stränderna i Uleåborgsregionen skulle man kanske inte tro att havet bara några månader innan legat under ett tjockt istäcke. Men det nordliga läget betyder inte kallt väder året om utan under juni–augusti kryper termometern ofta upp mot heta temperaturer och inte heller havsvattnet är kallt! Därför samlar sig folk vid vatten för att sola, avnjuta en picknick, gå på strandrestaurang eller ägna sig åt somriga vattensporter.

SE ALLA

 

Uleåborgsregionen är ett lättillgängligt resmål där det finns saker att göra och se för hur många resor som helst. Från stan går det smidigt att besöka t.ex. Finlands sydligaste fjällområde eller ovanliga naturområden som formats av istiden.

 

LÄS MER

Sociala medier

VisitOulu i Instagram

Vad händer i Uleåborgregionen nu?

 

läs mer