Arktiska upplevelser

Det speciella med Uleåborgsregionen hänger ihop med det nordliga läget. Den arktiska naturen går igenom fyra årstider och det närliggande havet förändrar omgivningen på besynnerliga sätt. Om sommaren kan man njuta av sommarhetta och midnattssol, om höstarna färgas träd och växter i gyllene, röda och bruna vackra toner. Vintertid täcks naturen in av ett vitt snötäcke och himlen pryds av norrsken ända tills våren igen väcker upp den grönskande naturen under snödrivorna.

VisitOulu_F94I1200.jpg

Tack vare naturens mångfald i Uleåborgsregionen kan man på otaliga sätt ta del av arktiska upplevelser under hela året. Man kan uppleva de arktiska fenomenen mitt i stadens puls, på det isbelagda havet, i fjällnaturen eller på sandstränderna. Bekanta dig med våra teman och finn ditt eget sätt att uppleva Uleåborgsregionen!

Arktiska upplevelser:

Den arktiska vildmarken

Den nordliga naturens exotik är som bäst där man ser den i ren och orörd skepnad. Uleåborgsregionens utflyktsmål, inklusive områdets nationalparker, presenterar ett tvärsnitt av den arktiska naturens mångfald: man hittar lavtäckta åsar som istiden format, oförgängliga sagoskogar, kilometervis med sandstrand, höga fjäll, våtmarker med hundratusentals häckande fåglar och grönskande parker alldeles i närheten av stadskärnan.

Arktiska upplevelser:

Bottenvikens sommar

När man solar sig på stränderna i Uleåborgsregionen skulle man kanske inte tro att havet bara några månader innan legat under ett tjockt istäcke. Men det nordliga läget betyder inte kallt väder året om utan under juni–augusti kryper termometern ofta upp mot heta temperaturer och inte heller havsvattnet är kallt! Därför samlar sig folk vid vatten för att sola, avnjuta en picknick, gå på strandrestaurang eller ägna sig åt somriga vattensporter.

Arktiska upplevelser:

Isbelagt hav

Ett särdrag för vattnen i Uleåborgsregionen är att vattnet alltid fryser om vintern. Isen gör landskapet fantastiskt: man kanske inte överhuvudtaget ser något annat än vitt omkring sig! I Uleåborgsregionen bär isen också i havsområdena, och under midvintern januari–mars kan man röra sig med många olika fordon precis som på mark. Man ska ändå alltid kontrollera att isen faktiskt bär!

Arktiska upplevelser:

I pulsen på Uleåborgs stadskultur

Uleåborgs sommar fylls av olika evenemang, såsom några av Finlands största musikfestivaler, Qstock, Suomipop Oulu, världsmästerskapen i luftgitarr, Uleåborgs multikonstnärliga festveckor samt det traditionsrika evenemanget Uleåborgs musikfestival. Mångfalden är så stor att alla säkert hittar ett evenemang som passar just dem. I regionens museer och historiska besöksmål finns samlade de intressantaste sevärdheterna ur nejdens historia och fram till våra dagar. Besök t.ex. musei- och vetenskapscentret Luuppi i Norra Österbotten eller Uleåborgs konstmuseum där man enkelt kan bekanta sig med lokalhistoria och konst.

Arktiska upplevelser:

Möten i Uleåborgsregionen

Regionen erbjuder utmärkta möjligheter att ordna diverse möten, kongresser, utbildningar och evenemang. Våra konferensarrangörer kan beakta dina behov oavsett om du ska ordna en liten palaver eller en stor internationell kongress. Det lönar sig att kontakta oss redan i ett tidigt skede av planeringen så att vi kan hjälp dig t.ex. med att kartlägga lämpliga alternativ för utrymmen, traktering, transport och kringarrangemang och med marknadsföringen.