Bottenvikens sommar

När man solar sig på stränderna i Uleåborgsregionen skulle man kanske inte tro att havet bara några månader innan legat under ett tjockt istäcke. Men det nordliga läget betyder inte kallt väder året om utan under juni–augusti kryper termometern ofta upp mot heta temperaturer och inte heller havsvattnet är kallt! Därför samlar sig folk vid vatten för att sola, avnjuta en picknick, gå på strandrestaurang eller ägna sig åt somriga vattensporter.

oulun_matkailu_keskusta_tori_tapahtumat-(1).jpg

Vattensport livar upp både kropp och själ!

Det finns otaliga sätt att uppleva sommarhavet i Uleåborgsregionen: avnjut t.ex. läckra rätter på en strandrestaurang, SUP-ståpaddla på havet och mellan de gröna öarna i deltat, ta ett morgonbad på bryggan vid strandstugan eller ät en fantastisk picknickmiddag i solnedgången på sandstranden.

VISIT_OULU_SUMMER_HIRES_FINAL-(19-of-44).jpg

Dessutom finns utmärkta möjligheter till drakflygning, surfing, vindsurfing och andra fartfyllda vattenaktiviteter på traktens sandstränder. Man kan också åka ut till sjöss med något av de beställningsfartyg som trafikerar området och som erbjuder havsläckerheter ombord under kryssningen.

_T1A2062.jpg

 

<< Semesterminnen för barnasinnen i Uleåborgsregionen!

Bottenvikens sommar

Hur man kan uppleva Bottenvikens sommar

Arktiska upplevelser

Du kanske också gillar det här…

Arktiska upplevelser:

Isbelagt hav

Ett särdrag för vattnen i Uleåborgsregionen är att vattnet alltid fryser om vintern. Isen gör landskapet fantastiskt: man kanske inte överhuvudtaget ser något annat än vitt omkring sig! I Uleåborgsregionen bär isen också i havsområdena, och under midvintern januari–mars kan man röra sig med många olika fordon precis som på mark. Man ska ändå alltid kontrollera att isen faktiskt bär!