oulun_matkailu_nallikari-(10).jpg

Bottenvikens sommar

När man solar sig på stränderna i Uleåborgsregionen skulle man kanske inte tro att havet bara några månader innan legat under ett tjockt istäcke. Men det nordliga läget betyder inte kallt väder året om utan under juni–augusti kryper termometern ofta upp mot heta temperaturer och inte heller havsvattnet är kallt! Därför samlar sig folk vid vatten för att sola, avnjuta en picknick, gå på strandrestaurang eller ägna sig åt somriga vattensporter.

oulun_matkailu_keskusta_tori_tapahtumat-(1).jpg

Vattensport livar upp både kropp och själ!

Det finns otaliga sätt att uppleva sommarhavet i Uleåborgsregionen: avnjut t.ex. läckra rätter på en strandrestaurang, SUP-ståpaddla på havet och mellan de gröna öarna i deltat, ta ett morgonbad på bryggan vid strandstugan eller ät en fantastisk picknickmiddag i solnedgången på sandstranden.

VISIT_OULU_SUMMER_HIRES_FINAL-(19-of-44).jpg

Dessutom finns utmärkta möjligheter till drakflygning, surfing, vindsurfing och andra fartfyllda vattenaktiviteter på traktens sandstränder. Man kan också åka ut till sjöss med något av de beställningsfartyg som trafikerar området och som erbjuder havsläckerheter ombord under kryssningen.

_T1A2062.jpg

Bottenvikens sommar

Hur man kan uppleva Bottenvikens sommar

Arktiska upplevelser

Du kanske också gillar det här…

Arktiska upplevelser:

Möten i Uleåborgsregionen

Regionen erbjuder utmärkta möjligheter att ordna diverse möten, kongresser, utbildningar och evenemang. Våra konferensarrangörer kan beakta dina behov oavsett om du ska ordna en liten palaver eller en stor internationell kongress. Det lönar sig att kontakta oss redan i ett tidigt skede av planeringen så att vi kan hjälp dig t.ex. med att kartlägga lämpliga alternativ för utrymmen, traktering, transport och kringarrangemang och med marknadsföringen.