VisitOulu_Kesa_Final-(5-of-15).jpg

Den arktiska vildmarken

Den nordliga naturens exotik är som bäst där man ser den i ren och orörd skepnad. Uleåborgsregionens utflyktsmål, inklusive områdets nationalparker, presenterar ett tvärsnitt av den arktiska naturens mångfald: man hittar lavtäckta åsar som istiden format, oförgängliga sagoskogar, kilometervis med sandstrand, höga fjäll, våtmarker med hundratusentals häckande fåglar och grönskande parker alldeles i närheten av stadskärnan. 
 VISIT_OULU_SUMMER_HIRES_FINAL-(40-of-44).jpg

De fyra årstiderna förvandlar naturen på ett fantastiskt sätt

Den varma sommaren väcker Uleåborgsregionens arktiska ödemarker till liv efter den kalla vintern, och trädens, blommornas och växternas färgprakt formar en unik syn. Under hösten färgas naturen i praktfulla toner av gult, rött och brunt, vilket kallas lövbrand eller på finska ruska. Vinter täcker in naturen i vita snödrivor som understryker den arktiska naturens förunderliga kontraster. Under våren börjar naturen igen krypa fram ur den vinterbonade marken och träder grönskande fram igen så att man i väntan på sommaren kan följa med när växterna, blommorna och löven formligen exploderar. I de arktiska ödemarkerna i Uleåborgsregionen kan man alltså njuta av naturens mest strålande stunder året om!
 VisitOulu_F94I9698.jpg

Allemansrätten är det bästa sättet att uppleva den arktiska ödemarken på egen hand

Det är tillåtet att tälta, vandra, simma, plocka bär och svamp samt avnjuta sin vägkost vid lägerelden i alla allmänna naturområden i Uleåborgsregionen. Detta tack vare "Allemansrätten" som garanteras av Finlands lagstiftning och på basis av vilken vem som helst kan njuta av naturen på egen hand, helt gratis, så länge man kommer ihåg att inte skräpa ner och att respektera naturen, andra människor och privatområden.
​​​​​​​VISIT_OULU_SUMMER_HIRES_FINAL-(4-of-44).jpg

Den arktiska vildmarken

Hur man kan uppleva den arktiska vildmarken

Arktiska upplevelser

Du kanske också gillar det här…

Arktiska upplevelser:

Möten i Uleåborgsregionen

Regionen erbjuder utmärkta möjligheter att ordna diverse möten, kongresser, utbildningar och evenemang. Våra konferensarrangörer kan beakta dina behov oavsett om du ska ordna en liten palaver eller en stor internationell kongress. Det lönar sig att kontakta oss redan i ett tidigt skede av planeringen så att vi kan hjälp dig t.ex. med att kartlägga lämpliga alternativ för utrymmen, traktering, transport och kringarrangemang och med marknadsföringen.