image1.jpg

Isbelagt hav

Ett särdrag för vattnen i Uleåborgsregionen är att vattnet alltid fryser om vintern. Isen gör landskapet fantastiskt: man kanske inte överhuvudtaget ser något annat än vitt omkring sig! I Uleåborgsregionen bär isen också i havsområdena, och under midvintern januari–mars kan man röra sig med många olika fordon precis som på mark. Man ska ändå alltid kontrollera att isen faktiskt bär!

VisitOulu_F94I9969.jpg

Isen erbjuder Uleåborgsregionens mest vidsträckta rutt under vintern

Det isbelagda havet bildar en enkel led mellan kusten och ut till skärgårdarna. I närheten av isområdena finns många vindskydd och ställen att grilla korv dit man lätt kan göra en vintrig utflykt gående eller t.ex. på fatbike. ​​​​​​

thefrozensea.jpg

VisitOulu_F94I0830.jpg

Är man intresserad av längre utfärder på isen finns det företag i regionen som tar ut turister på snöskoter och andra fordon för vintersafarin som t.o.m. kan vara över natten. Man kan också röra sig självständigt på isen på skidor, skridskor eller t.o.m. med bil. Den som gillar att fiska kan njuta av pilkfiske på isen.

VisitOulu_F94I0532.jpg

isbelagda havet

Hur man kan uppleva det isbelagda havet

Arktiska upplevelser

Du kanske också gillar det här…

Arktiska upplevelser:

I pulsen på Uleåborgs stadskultur

Uleåborgs sommar fylls av olika evenemang, såsom några av Finlands största musikfestivaler, Qstock, Rotuaari Piknik, världsmästerskapen i luftgitarr, Uleåborgs multikonstnärliga festveckor samt det traditionsrika evenemanget Uleåborgs musikfestival. Mångfalden är så stor att alla säkert hittar ett evenemang som passar just dem. I regionens museer och historiska besöksmål finns samlade de intressantaste sevärdheterna ur nejdens historia och fram till våra dagar. Besök t.ex. musei- och vetenskapscentret Luuppi i Norra Österbotten eller Uleåborgs konstmuseum där man enkelt kan bekanta sig med lokalhistoria och konst.