image1.jpg

Isbelagt hav

Ett särdrag för vattnen i Uleåborgsregionen är att vattnet alltid fryser om vintern. Isen gör landskapet fantastiskt: man kanske inte överhuvudtaget ser något annat än vitt omkring sig! I Uleåborgsregionen bär isen också i havsområdena, och under midvintern januari–mars kan man röra sig med många olika fordon precis som på mark. Man ska ändå alltid kontrollera att isen faktiskt bär!

VisitOulu_F94I9969.jpg

Isen erbjuder Uleåborgsregionens mest vidsträckta rutt under vintern

Det isbelagda havet bildar en enkel led mellan kusten och ut till skärgårdarna. I närheten av isområdena finns många vindskydd och ställen att grilla korv dit man lätt kan göra en vintrig utflykt gående eller t.ex. på fatbike. ​​​​​​

thefrozensea.jpg

VisitOulu_F94I0830.jpg

Är man intresserad av längre utfärder på isen finns det företag i regionen som tar ut turister på snöskoter och andra fordon för vintersafarin som t.o.m. kan vara över natten. Man kan också röra sig självständigt på isen på skidor, skridskor eller t.o.m. med bil. Den som gillar att fiska kan njuta av pilkfiske på isen.

VisitOulu_F94I0532.jpg

isbelagda havet

Hur man kan uppleva det isbelagda havet

Arktiska upplevelser

Du kanske också gillar det här…

Arktiska upplevelser:

Den arktiska vildmarken

Den nordliga naturens exotik är som bäst där man ser den i ren och orörd skepnad. Uleåborgsregionens utflyktsmål, inklusive områdets nationalparker, presenterar ett tvärsnitt av den arktiska naturens mångfald: man hittar lavtäckta åsar som istiden format, oförgängliga sagoskogar, kilometervis med sandstrand, höga fjäll, våtmarker med hundratusentals häckande fåglar och grönskande parker alldeles i närheten av stadskärnan.