laulujoutsen_207_JariPeltomaki.png

Limingo

Limingo är känd för sina fåglar. På Finlands bästa sumpmarker kan du följa med fåglarnas imponerande vår- och höstflytt. Barnen får upplevelser på naturcentrets utställning och i djurparken Escurial.

Men Limingo är inte bara fåglar. Uleåborgsregionens modersocken har en historia som sträcker sig över 500 år bakåt i tiden: Limingo socken var störst i början av 1600-talet - då var Uleåborg och Kajana bara en del av Limingo! Du känner historiens vingslag i Gamla Limingo. Limingovikens naturcentrum, Vihiluodon Kala och Pitojen Helmi, som ligger i en gammal gårdsmiljö, bildar en oförglömlig fond för konferenser.

Liminka_logo_vihrea.png

www.liminganlahti.fi

oulu region

Du kanske också gillar det här

Uleåborgsregionen:

Uleåborg – Capital of Northern Scandinavia

Uleåborg är den största och äldsta staden i norra Finland. Staden ligger vid Uleälvens mynning på stranden av Bottniska viken och har goda trafikförbindelser. Uleåborg grundades av Sveriges kung Karl den IX år 1605, och på 1800-talet var staden Finlands ledande exportör av tjära. Numera är staden hem för över 200 000 uleåborgare och ett favoritmål för tusentals semesterfirare och affärsresande både från Finland och resten av världen.