1021-n6LcB6kn-vastavalo-587036.png

Syöte

Finlands sydligaste fjällcentrum Syöte är ett populärt resmål speciellt bland barnfamiljer. Syöte är känt för sina två skidcenter. Mångsidiga Iso-Syöte valdes till årets skidcenter 2012, och Pikku-Syöte har fått positiv respons för sina snowboardparker.

I Syöte nationalpark kan du åka skidor på vintern samt vandra och cykla i terrängen på sommaren. Dessutom kan du delta i naturnära safarier. Hotellen Iso-Syöte och Pikku-Syöte betjänar vid skidbackarna, så du behöver inte komma med egen bil. Du kan boka hotellrum och programtjänster smidigt via Syöte centralbokning. Det är lätt att ta sig till Syöte, eftersom avståndet till Uleåborg bara är 140 kilometer.

syote_logo.jpg

www.syote.fi

 

oulu region

Du kanske också gillar det här

Uleåborgsregionen:

Uleåborg – Capital of Northern Scandinavia

Uleåborg är den största och äldsta staden i norra Finland. Staden ligger vid Uleälvens mynning på stranden av Bottniska viken och har goda trafikförbindelser. Uleåborg grundades av Sveriges kung Karl den IX år 1605, och på 1800-talet var staden Finlands ledande exportör av tjära. Numera är staden hem för över 200 000 uleåborgare och ett favoritmål för tusentals semesterfirare och affärsresande både från Finland och resten av världen.